email: .(JavaScript must be enabled to view this email address)

Taante opent speciaal multicultureel bejaardenhuis in Rotterdam en helpt ons door de crisis heen

test

Nieuws! Gisteren liet wethouder Marco Florijn zich liefdevolg omhelzen door Taante (Jetty Mathurin) bij de opening van het nieuwe bejaardentehuis De Beukelaar te Rotterdam Zuid. Ook ik was uitgenodigd om op de opening te komen, omdat ik tegenwoordig ook in de zorgsector train. Dus, op naar Rotterdam Zuid.

De nieuwe Beukelaar is onderdeel van zorginstelling Laurens. De Beukelaar is geen gewoon bejaardentehuis. Het is een bijzonder bejaardentehuis, omdat de woongroepen voor dementerende ouderen helemaal zijn ingericht voor Hindoestaanse, Afro-Caribische, Turkse en Marokkaanse ouderen met dementie. Er is speciale aandacht voor hun culturele achtergrond. Als mensen ouder worden en dementeren vallen ze meer en meer terug op oude vertrouwde waarden en gewoontes, hoe goed ze ook geïntegreerd zijn geweest in de Nederlandse samenleving. Vaak valt men ook terug op de eigen moedertaal en gaat het Nederlandse taalgebruik snel achteruit. De Beukelaar heeftt hier bij het verzorgen van de mensen specifieke aandacht voor en dat is heel prettig voor de klanten en hun familie! Praktisch gezien betekent dit dat zowel de inrichting van het gebouw, het eten dat wordt aangeboden, de activiteiten en in de communicatie er 'anders' is dan bij een ' wit' bejaardentehuis. Klant is koning, een traditionele Nederlandse waarden, gaat hier dus volledig op.

Omdat De Beukelaar gisteren officieel geopend werd had cabaretière Jetty Mathurin als Taante (kijk hier: http://www.youtube.com/watch?v=4gJBiqkUYog  naar een kort filmpje op YouTube, ze is echt grappig !) een speciale boodschap voor de wethouder, bestuurders, medewerkers en klanten van De Beukelaar. ''In deze multiculturele organisatie moeten de multiculturele knelpunten toch echt worden weggepoetst met glassex, waar de Nederlanders zo gek op zijn, in combinatie met de favoriete geurtjes van de Surinaamse en Turkse klandizie in het tehuis''. Taante dolde er nog een half uurtje op los en kreeg de tent redelijk plat. En mij ook, haha!

Ik vertrok na de opening weer richting Amsterdam in een gezellige stemming en met een relativeringsvermogen waarmee je zowel de crisis als het sombere weer gemakkelijk aankunt.

Bedankt Taante!

 

« \Taante opent speciaal… | Taante opent speciaal… »

0 Reacties

Door: zoutewelleintercultureel
Wees de eerste om een discussie te starten.

Plaats een reactie

*Naam, email en reactie zijn verplicht.

Laatste 10 posts