email: .(JavaScript must be enabled to view this email address)

Silhouetten

test

Lekker met z’n 40-en op de grond

Op een dag… lagen er 40 lichamen op de grond van het oude kasteeltje in Deurne.
Op een dag… een paar maanden eerder, besloot de afdeling PB&A van Fontys Hogescholen tijd te investeren in het bouwen van vertrouwen tussen de medewerkers van de verschillende afdelingen. Studentendecanen, studentencoaches, studentenbegeleiders van Fontys vonden het tijd om meer zicht te krijgen op elkaars kwaliteiten en meer samen te gaan werken.


Tipje van de sluier
De twee-daagse had plaats in het oude kasteeltje van Deurne, een prachtige locatie! Ik mocht een deel ervan verzorgen met één van mijn populairste workshops: silhouetten. We begonnen met een opwarmer uit de theatersport, de ‘woesh, boink, pauw’. Deze oefening zet naast je lichaam, ook je lachspieren direct ‘aan’. En dat is goed voor de sfeer! De silhouettenoefening volgde meteen daarna en binnen 10 minuten lagen er 20 lichamen op de grond van de grootste zaal van het kasteel. Dat klinkt wat luguber misschien. 
Wat we precies doen? Je leert elkaar kennen door portretten van elkaar te tekenen op de grond, levensgroot, zoiets, en je gaat met elkaar in gesprek naar aanleiding van vragen uit de mindfulness.


Doel
Mensen leren elkaar kennen van binnen naar buiten, zo noem ik dat. Je leert elkaar kennen op een andere manier. Het resultaat is meteen duidelijk aan het einde van de workshop: mensen groeien naar elkaar toe, voelen zich verbonden en hebben zin om meer samen te werken!

Ook afgelopen vrijdag was de feedback na afloop super positief! Gelukkig ..... Ik kon met een gerust hart weer naar huis.


Meer info
Momenteel is er een miniversie van de workshop beschikbaar die gedaan kan worden in 1,5 uur tijd. De gewone versie is wat uitgebreider en duurt ongeveer 3:00 uur. Het aantal deelnemers dat mee kan doen is onbeperkt!

Wil je meer weten? Bekijk dan het filmpje op mijn website, of vraag de folder ‘silhouetten’ bij me aan en meld je aan met je team. Ook teams of afdelingen waar onderlinge spanningen zijn, zijn zeer welkom!

« \Silhouetten | Silhouetten »

0 Reacties

Door: zoutewelleintercultureel
Wees de eerste om een discussie te starten.

Plaats een reactie

*Naam, email en reactie zijn verplicht.

Laatste 10 posts