email: .(JavaScript must be enabled to view this email address)

Quotes van klanten

De wereld staat niet stil en dat geldt gelukkig ook voor ons als limonadefabriekant, Burg Ter Aar BV. In de afgelopen jaren hebben de nodige veranderingen (ERP systeem, werkoverleg, verbeterteams e.d.) plaatsgevonden die consequenties hebben voor de kwaliteit van communicatie. We hebben gemerkt dat een aantal collega’s niet mee kunnen in de manier waarop wij willen communiceren met elkaar. Inhoudelijk doen zij hun werk erg goed en zijn we ook absoluut tevreden over hen, daarom hebben we besloten om hen een cursus Nederlandse communicatie op de werkvloer aan te bieden. Wij hadden al goede ervaringen met een opleiding van Natascha Zoutewelle op dit gebied en daarom hebben we besloten om haar te vragen om deze opleiding voor zes collega’s te verzorgen. Het is erg leuk om te zien hoe iedereen fanatiek zijn best doet en ook stappen maakt. Daarnaast zijn wij ons er ook beter van bewust dat onze manier van communiceren vaak veel te ingewikkeld is voor deze collega’s. Kortom voor zowel werkgever als werknemer een win/win situatie. Hajo van den Berg, Bedrijfsleider Ter Aar.

''Met deze oefening leer je elkaar in korte tijd op een dieper niveau kennen! Erg leuk en leerzaam!" aldus een deelnemer bij de workshop Intercultureel Silhouetten.

Deze kennismakingsworkshop over cultuurverschillen leverde ons team winst op. Er ontstond echt erkenning voor een gezamenlijk probleem. Namelijk hoe lastig het is om in een internationale organisatie goed om te blijven gaan met al die grote en kleine cultuurverschillen tussen klanten en collega's (Imtech).

Ik vond het als gespreksleider heel prettig om tijdens dit interculturele overleg begeleid te worden door een professional (Universiteit Leiden).

Deze taalcoaching op maat kost weinig tijd en het werkt! (Pantar Amsterdam).

De inzichten rondom cultuurverschillen vond ik heel interessant! (Turkse zelforganisatie SMHO).

Verrassend vond ik de oefening 'intercultureel silhouetten'. Vòòr de training zat er veel spanning in de groep en binnen een uur was er een hilarische en positieve sfeer (Universiteit Leiden).

Ik voelde me na zes weken al veel zekerder in het schrijven van mijn e-mails. Geen lange cursussen Nederlands voor mij, maar heel gericht werken aan 'de' en 'het' en aan zinsvolgorde (Pantar Amsterdam).

Bijzonder aan Zoutewelle Intercultureel is dat Natascha interculturalisatie van twee kanten aanpakt. Zij werkt enerzijds veel met allochtone Nederlanders in taaltrajecten en ze helpt anderzijds organisaties beter met allochtoon talent om te gaan (collega bi culturele trainingsacteur).

'Mijn ervaring is dat leidinggevenden soms terugschrikken voor het uitbreiden van hun gedragsrepertoire wanneer ze nieuwe interculturele vaardigheden aanleren. Dat is niet nodig! Veel leidinggevenden doen een hoop dingen prima, het is vaak een kwestie van bijsturen' (Natascha Zoutewelle).