email: .(JavaScript must be enabled to view this email address)

Creatieve technieken gebruiken

test

Zoutewelle Intercultureel gebruikt altijd creatieve technieken in trainingen en workshops. Het thema culturele diversiteit is binnen organisaties vaak nog een gevoelig thema. Het voordeel van creatieve technieken is dat het bij mensen veel energie en enthousiasme vrijmaakt, wat weer goed werkt in combinatie met het uitbreiden van interculturele vaardigheden.

Impressie Intercultureel Silhouetten

Internationale studenten bij de Universiteit Leiden wisselen persoonlijke waarden uit via het tekenen van levensgrote portretten. Hoe ziet het eruit? Studenten liggen op de grond en worden levensgroot 'overgetrokken'. Er wordt gelachen en binnen een paar minuten praten deelnemers twee aan twee over persoonlijke onderwerpen. Ze leren elkaar en elkaars achtergrond in een korte tijd en op een nieuwe manier kennen.

Associëren vanuit de aap

Oxfam Novib was bezig met het ontwikkelen en op de markt brengen van de Groene Sinterklaas. Het project had als doel om grote merken en supermarkten te verbinden aan duurzame chocolade. In deze workshop gingen we door middel van 'Out of the Box denken' nieuwe ideeën verzinnen om de Goene Sint aan de man te brengen. Oude denk patronen werden opzij geschoven. We gebruiken hier de directe analogie, ofwel ' associëren vanuit de aap'. Resultaat van het Oxfam Novib project: Verkade verkoopt nu alleen nog maar duurzame chocolade! Deze workshop heeft hier een steentje aan bijgedragen. Wilt u meer weten? Neem gerust contact met ons op. Voor meer informatie over creatief denken kunt u ook kijken in Igor Byttebiers boek 'Creativiteit Hoe? Zo!', 2002.

In mijn Blog meer over workshops creatief denken.

Verrassend vond ik de oefening 'intercultureel silhouetten'. Vòòr de training zat er veel spanning in de groep en binnen een uur was er een hilarische en positieve sfeer (Universiteit Leiden).