email: .(JavaScript must be enabled to view this email address)

Welke voordelen biedt interculturalisatie?

test

Diversiteit is de toekomst:; onze sociale omgeving wordt steeds diverser en de wereld alsmaar kleiner. Mensen met verschillende culturele achtergronden werken samen in bedrijven en organisaties. Klantenbestanden zijn pluriform.

Interculturalisatie levert uw organisatie, bij goed management, veel voordelen op:

  • Het omgaan met een grotere diversiteit aan collega managers helpt om betere besluiten te nemen.
  • De aanwezigheid van collega's met een andere culturele achtergrond levert in alle lagen van de organisatie nieuwe ideeën op, omdat er uit een grotere bron van informatie en ervaringen geput kan worden.
  • Diversiteit in het personeelsbestand kan een organisatie ondersteunen bij het vergroten van haar marktaandeel.
  • Diversiteit in het personeelsbestand op managementniveau levert voor medewerkers lager in de organisatie meer verbondenheid op met het bedrijf, omdat zij zich gemakkelijker kunnen identificeren met de diverse leidinggevenden aan de top.

De wereld staat niet stil en dat geldt gelukkig ook voor ons als limonadefabriekant, Burg Ter Aar BV. In de afgelopen jaren hebben de nodige veranderingen (ERP systeem, werkoverleg, verbeterteams e.d.) plaatsgevonden die consequenties hebben voor de kwaliteit van communicatie. We hebben gemerkt dat een aantal collega’s niet mee kunnen in de manier waarop wij willen communiceren met elkaar. Inhoudelijk doen zij hun werk erg goed en zijn we ook absoluut tevreden over hen, daarom hebben we besloten om hen een cursus Nederlandse communicatie op de werkvloer aan te bieden. Wij hadden al goede ervaringen met een opleiding van Natascha Zoutewelle op dit gebied en daarom hebben we besloten om haar te vragen om deze opleiding voor zes collega’s te verzorgen. Het is erg leuk om te zien hoe iedereen fanatiek zijn best doet en ook stappen maakt. Daarnaast zijn wij ons er ook beter van bewust dat onze manier van communiceren vaak veel te ingewikkeld is voor deze collega’s. Kortom voor zowel werkgever als werknemer een win/win situatie. Hajo van den Berg, Bedrijfsleider Ter Aar.