email: .(JavaScript must be enabled to view this email address)

Taaltraject Maak Jezelf Zichtbaar, nieuwe samenwerking Zoutewelle en Vroegop-Windig AGF

test

Vorige week hebben we de knoop doorgehakt. Vroegop en Zoutewelle Intercultureel werken en nu samen aan een taaltraject op maat voor het personeel in het Food Center Amsterdam. De eerste les is al van start gegaan. Een Indonesische medewerker van de financiële administratie wordt incompany getraind om duidelijker te communiceren en zichtbaarder te zijn in de organisatie. ' Ze is een fijne medewerker en is hartstikke goed in haar werk. Ze is alleen soms erg onzeker en praat erg zacht. We begrijpen haar soms niet.' Aldus een collega vorige week over haar.

Deze dame krijgt nu een traject op maat waarbij ze de Nederlandse taal beter leert gebruiken en duidelijker leert communiceren. Het traject is een NT2 traject, en het bevat onderdelen interculturele communicatie. Belangrijk is bijvoorbeeld dat zij harder leert praten, één op één en aan de telefoon. Ze mag zich meer laten zien en zich minder bescheiden opstellen. Mevrouw is Indonesische en we begrijpen waar haar bescheiden opstelling vandaan komt.

Bij de intake afgelopen juli hadden mevrouw en ik meteen een klik. Ik zou namelijk de week daarna naar Noord Sumatra (Indonesië) gaan met vakantie en vliegen op de Indonesische stad Medan. Dit bleek haar geboortestad te zijn! Wat een toeval! Ze kende Medan goed en zo kwamen we al snel te spreken over haar geboorteland Indonesië en over haar familie.
Dit kan niet meer stuk, dacht ik. Ik ga jou helpen om je zekerder te voelen in deze Hollandse organisatie. Dit wordt een goed traject!

 

« \Taaltraject Maak Jezelf… | Taaltraject Maak Jezelf… »

0 Reacties

Door: zoutewelleintercultureel
Wees de eerste om een discussie te starten.

Plaats een reactie

*Naam, email en reactie zijn verplicht.

Laatste 10 posts