email: .(JavaScript must be enabled to view this email address)

Terugspeeltheater voor taalleerders

test

Als je de taal niet eigen bent kun je soms beter met gebaren dan woorden je verhaal vertellen.

Dinsdag 24 januari 2012 maakte ik voor het eerst kennis met het terugspeeltheater van de Vrouwenlijn van Amsterdam-Noord.

De vrouwenlijn is er een multicultureel platform voor Amsterdamse vrouwen. Vier vrouwen en een man spraken dinsdag met 60 allochtone mannen en vrouwen in Amsterdam-Noord. Het thema was 'tweetalig opvoeden'. Nou ja 'spraken', het was vooral een kwestie van non-verbaal communiceren.
Doel was om autochtone bewoners van Amsterdam-Noord met allochtone bewoners die nog niet goed Nederlands spreken, ervaringen te laten uitwisselen over tweetalig opvoeden. Deelnemers werden gevraagd hoe zij tweetalig opvoeden zien, hoe ze het aanpakken en welke situaties zij hierin tegenkomen. Herinneringen werden opgehaald en verhalen kwamen los. Vervolgens beeldden de acteurs dit persoonlijke verhaal uit. En dat was prachtig! Hierdoor werd het verhaal op een nieuwe manier gedeeld met het publiek.

Dit inspireerde mij als interculturele trainer weer om bewegingstheater ook eens als werkvorm binnen mijn trainingen uit te proberen. Dankjewel Vrouwenlijn!

Welke ervaring heb jij als taaltrainer of als communicatie trainer met  bewegingstheater? Geef hier je reactie.

 

« \Terugspeeltheater voor… | Terugspeeltheater voor… »

0 Reacties

Door: zoutewelleintercultureel
Wees de eerste om een discussie te starten.

Plaats een reactie

*Naam, email en reactie zijn verplicht.

Laatste 10 posts