email: .(JavaScript must be enabled to view this email address)

Interculturele dialoog

test

Samen met Dialoog in Actie en Joke Jongejan heb ik onlangs weer een dialogen gefaciliteerd met Italiaanse, Chinese en Turkse buurtbewoners. De dialoog vond plaats in Amsterdam. Het thema was hobby's deze keer en er waren veel oudere buurtbewoners aanwezig. Het woord 'hobby' is in een groot deel van de wereld overigens geen begrip. In veel niet-westerse landen is er ggen speciaal woord voor activiteiten die je hebt naast je werk of zorg voor de familie. De Italiaanse Doretta vertelde bijvoorbeeld dat ze geen idee had wat het woord 'hobby' betekende toen ze net in Nederland kwam wonen.

Het was verrassend wat een mooie spullen de deelnemers lieten zien. Dit maakten ze allemaal in hun vrije tijd. Hilarisch vond ik ook het verhaal van een oudere dame aan mijn dialoogtafel (ze was denk ik ergens in de 80) die ik niet zo goed kon verstaan. Ik dacht te horen dat ze in haar vrije tijd 'elke ochtend aan yoga deed'. Ze bedoelde echter dat ze iedere ochtend aan joggen deed, joggen door de straten van de stad. Iedere ochtend, op haar zoveeleentachtigste! Fantastisch! Zo wil ik ook wel oud worden 😊

Wil je meer weten over de dialoog gesprekken die maandelijks worden georganiseerd in Amsterdam, neem contact op met mij of met Joke Jongejan. De dialoog gesprekken hebben en bepaalde structuur, waarbij iedereen de ruimte krijgt om iets te vertellen. Iedereen mag meedoen, er zijn steeds wisselende onderwerpen.

 

« \Interculturele dialoog | Interculturele dialoog »

0 Reacties

Door: zoutewelleintercultureel
Wees de eerste om een discussie te starten.

Plaats een reactie

*Naam, email en reactie zijn verplicht.

Laatste 10 posts