telefoon: 06 - 13.23.50.01 email:

Onze aanpak

test

Wij bieden gespecialiseerde trainingen, advies- en coachingstrajecten rondom interculturele vraagstukken in uw organisatie. Dit doen wij door uw interculturele competenties te versterken. Hierdoor kunt u meer uit uw personeel halen en effectiever met klanten communiceren.In de trainingen werken we met de Interculturele Tomtom en Creatieve technieken.

Het resultaat van een traject:

  • Leidinggevenden sturen hun multiculturele team beter aan.
  • Medewerkers met een diverse culturele achtergrond werken beter samen.
  • Klanten voelen zich (nog meer) thuis bij uw organisatie.

Hoe doen we dat?

  • Kennis over cultuurverschillen en communicatiestijlen vergroten.
  • Bewustzijn eigen communicatie vergroten.
  • Gedragsrepetoire uitbreiden.

Zoutewelle Intercultureel ziet diversiteit als strategisch onderdeel van de organisatie. Afhankelijk van de kennis en vaardigheden van medewerkers, leidinggevenden, directie of bestuur van de organisatie kunnen verschillende trajecten ingezet worden.Wil je weten hoe een Training Omgaan met diversiteit voor leidinggevenden eruit ziet?

 

 

De wereld staat niet stil en dat geldt gelukkig ook voor ons als limonadefabriekant, Burg Ter Aar BV. In de afgelopen jaren hebben de nodige veranderingen (ERP systeem, werkoverleg, verbeterteams e.d.) plaatsgevonden die consequenties hebben voor de kwaliteit van communicatie. We hebben gemerkt dat een aantal collega’s niet mee kunnen in de manier waarop wij willen communiceren met elkaar. Inhoudelijk doen zij hun werk erg goed en zijn we ook absoluut tevreden over hen, daarom hebben we besloten om hen een cursus Nederlandse communicatie op de werkvloer aan te bieden. Wij hadden al goede ervaringen met een opleiding van Natascha Zoutewelle op dit gebied en daarom hebben we besloten om haar te vragen om deze opleiding voor zes collega’s te verzorgen. Het is erg leuk om te zien hoe iedereen fanatiek zijn best doet en ook stappen maakt. Daarnaast zijn wij ons er ook beter van bewust dat onze manier van communiceren vaak veel te ingewikkeld is voor deze collega’s. Kortom voor zowel werkgever als werknemer een win/win situatie. Hajo van den Berg, Bedrijfsleider Ter Aar.